gevulde koeken

DOOR: Stefan van Haandel

Op kantoor hebben we alles fijn op orde. We werken met de laatste software, hebben snelle computers, fijne werkplekken, leuke collega’s en een stukje fruit op z’n tijd. Ook werkjassen en helmen zijn er voldoende, en veiligheidsschoenen heeft iedereen.

Het werd tijd om die kledingstukken weer eens te dragen, dus organiseerden we een werkbezoek op de bouwplaats van Oranjekade. Dit project in Helmond wordt gerealiseerd door BAN-Bouw, aan het kanaal in de binnenstad waar voorheen fabrieken en pakhuizen stonden. De 15 woonblokken, met in totaal  ca. 269 woningen, zijn ontworpen door Architecten|en|en en Christoph Kohl Architecten.

Voorafgaand aan het bezoek hebben we in Deurne het constructieontwerp en het voorbereidingsproces van het project toegelicht aan de collega’s. Aangekomen in Helmond zijn we enthousiast ontvangen door Martijn van Oorschot, projectleider van Oranjekade. Hij heeft samen met Sander Vereijken een presentatie gegeven over het bouwproces van de 15 woonblokken. De bouwmethodiek van Bert Golstein en Martijn is gebaseerd op een continu proces, dat vraagt om een strakke planning. Daardoor konden we elke constructieve fase in het werk zien in de rondgang die we met Martijn en Sander hebben gemaakt over de grote bouwplaats; het boren van de palen, het maken van de fundering, het leggen van de verdiepingsvloeren, het monteren van de prefab gevelelementen en zelfs de afbouw met stucwerk en schilderwerk.

Zo’n bouwbezoek zorgt ervoor dat we in de praktijk zien wat we digitaal berekend en gemodelleerd hebben. BIM ontwerpen, virtueel bouwen is geen toekomst meer maar dagelijkse kost voor ons bij BolwerkWeekers. Toch is het goed om betrokken te blijven bij de daadwerkelijke uitvoering. Een mooi voorbeeld van kennisdeling, procesbeheersing en samenwerking met bouwpartners.

Dankjewel Martijn en Sander voor de rondleiding, de ontvangst en de koffie met de gevulde koek.

#berekendadvies #ookditisbolwerkweekers

Wil je erbij horen? We hebben nog een plek in ons team voor een constructeur!  

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *